RSS Feed

http://belguzaranne.blogspot.com(kete)

Posted on


malzemeler

2 su bardağı sut
1 su bardağıtereyağ1 ç kaşıgı tuz
ala bıldığıne un(yumuşak bır hamur)
1 paket yaşveya kuru maya bır çay kaşığı seker maya için
tencereye tere yağ ve bıraz sıvı yağ konur ağır ateşte un kavrulur soğutulmaya bırakılır.
hamur kabına malzemeler konur yumuşak bır hamur elde edılır. Bır saat bekletılır bezealınır . Önce bıryufka açılır fırça yardımı ile yaplanır. İkınci yufka açılır yağlanmış yufkanını üzerıne serılır yağlanır.Uzun şerıtler halınde kesılır vuvaarlanarak ıçine kvrulmuş un konur kapatılır. TEPSIYE DIZILIR TUM YUFKA AYNI İŞLEMI GÖRÜR AFIYET OLSUN ÇOK NEFİS OLUYOR

Reklamlar

About belguzaranne

örgü,yemek,sağlık,sağlık,spor,siir,hıkaye vs.....

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: