RSS Besleme

BAKLAVA

Posted on


malzemeler.
1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı su

1 çay bardağı yoğurt
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1yumurta
1su bardağı nışasta
1 su bardağıpırınçunu
250gr tereyağ
350gr cevız /(cevız çekılmış)
serbet ıçın.
3.3bardak su
5 bardak seker
yarım lımon

yapılışı.
yoğurmakabına un,sıvıyağ,yoğurt,yumurtayı karıştıralım.suyuazarazar eklıyelım.Iyıce yoğuralım yarım saat uzerıne neli bez örtup bekletelim

30 PARÇAYA AYIRALIM
BEZELER KARIŞTIRDIĞIMIZ NIŞASTA VE PIRINÇ UNU ILE TABAK SEKLINDE AÇALIM IO ARLI KAT YAPALIM.YAĞLADIĞIMIZ TEPSIYE IO LU GURUBU 60 VEYA 70CM AÇLIM TEPSIYE DÖŞEYELIM UZEREINE 1 YEMEK KASAŞIĞI TERE YAĞ VE CEVIZ IÇI SERPELIM IKINCI IOLU BEZELERIDE AÇIP DIĞER HAMURA UST USTE KOYALIM YAĞ VE CEVIZ GEZDIRELIM 3.IOLU BEZELERIDE AÇIP IŞLEMI BITIRELIM KALAN YAĞI UZEREINE DOKELIM .ÖNCEDEN ISITILMIŞ 150 DEPIŞIRELIM SOĞUTALIM
SERBET IÇIN:
3.5 BARDAK SUYU TENCEREYE ALAMIM.SEKERI IÇINE ILAVE EDIP KAYNATALIM INDIRMEYE YAKIN LİMON SUYSUN ILAVE EDIP BIRTAŞIM KAYNATALIM BAKLAVANIN UZERINE DOKALIM ARZUYA GÖRE SUSLIYELIM

Reklamlar

About belguzaranne

örgü,yemek,sağlık,sağlık,spor,siir,hıkaye vs.....

2 responses »

  1. Ellerine sağlık,afiyet şeker olsun.Ama merak ettiğim bir şey var pirinç ununu neden kullanıyorsun,ben ilk kez duyuyorum acaba bir püf noktasımı var.Yerken pirinç onunun kokusu gelmiyormu.
    Sevgiler

    Cevapla
  2. ellerine sağlık.. görüntü harika..

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: