RSS Feed

HURMA DIĞER ADIYLA KALBUR’A BASTI

Posted on

malzemeler:
ıkı buçuk su baerdağı un
1 paket kabartma tozu
yarım çay bardağı sıvı yağ
yarım çay bardağı yoğurt
yarım paket tere yağ
bırtatlı kaşığı sırke
yaım su bardağı çekılmış cevız arzuya göre tarçın
yapılışı
hamurluk malzemeler kulak memesı yumuşaklığında yoğurulur un az gelırse eklenır .Cevız buyukluğünde toplar alınır rendede duzelır ıçıne tarçınlı cevız konur tepsıye dızılır. fırınınınız ayarına göre önceden ısıtılmış fırında benım fırınım (180derecede pişirilır,soğutulur.serbet ıçın:2.5su bardağı seker
2.5su bardağı seker kaynatılır kıvamına gelınce yarım lımon sıkılır beş dakıka daha kaynatılır sıcak serbet soğuk hurmaya dokulur afıyet olsun

Reklamlar

About belguzaranne

örgü,yemek,sağlık,sağlık,spor,siir,hıkaye vs.....

4 responses »

  1. ELLERİNİZE SAĞLIK ÇOK SEVERİM ŞERBETLİ TATLILARI YUMUŞAK MI OLUYOR?

    Cevapla
  2. Çok severiiiim, ne zamandır yapmadım, içine tarçınlı ceviz koymuyordum, güzel bir tat, deneyeceğim:)

    Cevapla
  3. eline sağlık arkadaşım,çok sevdiğim bir lezzet bu tatlı,sevgiler…

    Cevapla
  4. Kalbura Bastı süper görünüyor. Ellerine emeğine sağlık. ALLAH'a emanet ol

    Cevapla

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s

%d blogcu bunu beğendi: